‘IN OPSTAND!’


De auteur/historicus Pieter Serrien van het recent uitgegeven boek ‘IN OPSTAND!’ brengt ons vertellend het verhaal van de Geuzenstrijd in de periode tussen 1565 en 1578. Het verhaal wordt afgewisseld door het brengen van enkele liederen die de sfeer nog duidelijker naar voor brengen. Het ongenoegen van de bevolking sluimerde reeds vele jaren voordien om uiteindelijk hun apotheose te vinden in die jaren die de auteur behandelt.

De auteur is met dit boek niet aan zijn proefstuk toe, wel behandelt hij voor het eerst de 16e eeuwse problematiek. De opkomst van de Geuzenbeweging, hun strijd, vervolging en hun vluchten uit de Zuidelijke Nederlanden.

Dompel je onder in de lokale geuzengeschiedenis met de straffe lezing van historicus Pieter Serrien “In opstand”.

In een verrassende vertelling met originele muziek, bijzondere lokale anekdotes en rake analyses komt deze vergeten geschiedenis wel erg dichtbij. Hij neemt de toeschouwer mee naar een tijd van beeldenstormen, Spaanse furie en klimaatverandering, die ook hier in deze streek heel wat teweeg bracht.

Warm aanbevolen’ zeggen toehoorders die dit optreden recent meemaakten.